Avlsrestriktioner for gravhunde pr. 1. januar 2017

Rygkrav: Hanhunde der er født efter 1. juli 2013 skal være rygfotograferede og have et rygindeks, hvori deres egen status indgår, registreret i DKK. Fotograferingen må tidligst være foretaget når hunden er 24 måneder og senest når den er 48 måneder gammel. Der er ikke krav om rygfotografering af tæver.

  Hanhunde med et rygindeks på 100 eller derover på parringstidspunktet, må parres med alle tæver
  Hanhunde med et rygindeks under 100 må parres med tæver der er rygfotograferede, og har et rygindeks, hvori deres egen status indgår, registreret i DKK. Gennemsnittet af forældredyrenes ryg-indeks på parringstidspunktet skal være 100 eller derover.

Avlsrestriktionen omfatter alle danskejede hanhunde, samt udenlandske avlshunde, som befinder sig i Danmark på en dispositionserklæring.
Parring med udenlandske hanhunde:

  Tæver født før 1. juli 2013 kan frit parres med udenlandske hanhunde.
  Tæver født efter 1. juli 2013 skal være rygfotograferede og have et rygindeks på 100 eller derover, hvori deres egen status indgår, registreret i DKK på parringstidspunktet.

Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.
Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler.

Avlsanbefalinger
For at få Basis plus stambøger på afkommet med påskriften ”Denne hund er avlet efter Dansk Gravhunde-klubs og DKK’s avlsanbefalinger” skal følgende være opfyldt:

   Begge forældredyr skal være rygfotograferede og have et rygindeks, hvori deres egen status indgår, regi-streret i DKK. Gennemsnittet af forældredyrenes rygindeks på parringstidspunktet skal være 100 eller der-over.
   Afkom efter en udenlandsk hanhund og en dansk tæve, der er rygfotograferet og har et rygindeks på 100 eller derover, hvori dens egen status indgår, registreret i DKK på parringstidspunktet, får også Basis plus stambøger

Regler vedrørende parring på tværs af varianter og måleregler for omregistrering af størrelsesvariant er uforandrede.

 

Comments are closed.