Gravhund til omplacering

 

rumle11 Rumle31
Gravhund til omplacering
Navn: Berknovs Amman (kaldes Rumle)
Racevariant: Ruhåret Dværg, vildtfarvet
Køn: Hanhund
Født: 17.03.2013
DKK Reg.nr.: DK04669/2013
Pris:. 4000.00 kr.
Kontakt: Mette Hansen
Mail: mettehansen79@hotmail.com
Årsag til genplacering:Rumle skal finde et nyt hjem, da min mor er blevet syg og skal flytte.
Rumle er en lille energisk vagtsom hund, der passer på sin flok. Han er sød ved børn, der gerne må kæle med ham. Han er nysgerrig og skal altid snuse til fremmede mennesker vi møder på vores vej. Han hader katte og duer i haven – og støvsugeren!
Han har et stort ego i en lille krop (= meget typisk gravhund!) og er ikke glad for andre hunde, især ikke dem, der er større end ham selv (hvilke mange jo er). Jeg plejer at rose ham når vi møder en hund og fortæller ham at det er en sød hund vi møder, mens jeg har en hundeguf klar – den får han når vi går forbi uden at han gør. Det lykkes en gang i mellem  Andre gravhunde har han som regel ikke noget i mod.
For at hans gravhunde-ego ikke tager over, er det vigtigt at sætte ham på plads.
Efter hundegåturen kan han vaskes i håndvask uden problemer og han hopper selv op fra vasken for at blive tørret.
Pas på ikke at røre hans ører når de er kolde, så piber han.
Han giver lyd hvis der er lyde udenfor huset som han ikke kender, men hvis man viser ham at han ikke behøver at være så vagtsom, holder han hurtigt op. Jeg plejer at stille mig ind foran ham og sige at han skal ”gå ind og lægge sig” og pege på hundesengen. Det plejer at virke… ellers kaster vi en hundeguf i stuen og afleder ham på den måde. Rumle egner sig derfor IKKE til at bo i lejlighed på grund af alle de mange fremmede lyde.
Rumle har aldrig fået nogen form for ”menneskemad”. Han får 50 g hundemad om morgenen og en del hundeguf i løbet af gåture og i løbet af dagen. Han tigger derfor ikke ved bordet, men ligger sig i sin hundeseng i stuen når vi spiser. Hans anden hundeseng står i soveværelset og nogen gange går han tidligt i sin hundeseng.
Når vi går i seng, sover han der i mod oppe i sengen og han lægger sig gerne under dynen – helt tæt op ad mig. Denne vane kan nok godt afvænnes tænker jeg. Ellers elsker han at ligge på skødet af sit menneske om aftenen 
Rumle er ikke så god til at køre bil; måske fordi han ikke er trænet i det og de første gange han kørte i bil som hvalp, blev han køresyg. Det har jeg nu ikke oplevet at han bliver mere. Han er stille når man kører stærkt – fx på motorvejen (han har været i Torsminde, Jylland flere gange), men piber/hyler når farten tages af bilen og gør højt når man er ved at være fremme. Han kan højst sandsynligt godt trænes til at blive bedre til at køre i bil, men vi har ikke forsøgt.
Han kan ”sit”, ”på plads”, ”dæk” ”giv pote”, og ”fri til hunden” (så løber han frem i den lange line). En gange i mellem under gåturen bliver han på tværs og vil bestemme hvad vej hundeturen skal gå, så løber jeg lidt frem mens jeg sier ”fri til hunden” så kommer der som regel gang i ham  stædige basse.
Han kan IKKE løbe løs for han kommer ikke når man kalder!
Han går morgentur ca. 30 min og som regel den længste tur omkring kl. 13-14, men skal også ud kort om aftenen for at gøre sit aftentoilette… Han elsker at komme ud og gå tur og gør højt af glæde når jeg skal ud med ham – det er kun når min mor skal ud med ham at han er stille og ikke giver lyd. Regnvejr… ikke så lang tur for den lille hund.
Han er nogengange en lille ”opmærksomhedshund”; mest om aftenen. Så ”sparker han røv” (som min far kaldte det) det vil sige at han bakker ind i ens fod, piber og vil lege… eller måske ud og gå aftentur. Hvis jeg arbejder hjemmefra ligger han på sin pude stille og roligt, men pludselig vil han op og kysses og snakkes med. Efter et par minutter kan man lægge ham ned igen og så er han rolig igen og sover videre.
Rumles bedste legetøj er en plastikpotte, som man køber potteplanter i! Den får en ordentlig tur – alternativt en plastikvandflaske. Engang i mellem et kødben. Men der er ingen grund til at købe hundelegetøj i dyre domme for han gider det ikke.
Han kan sagtens være alene hjemme i mange timer, hvis det passer ind med at gåturene. Han har dog aldrig været alene hjemme en hel dag, da han er vokset op i en ”pensionistfamilie”.
Rumle er 4 år gammel og kastreret.
Han kommer oprindeligt fra kennel Berknov http://berknov.dk/
Rumle skal omplaceres på grund af min mors sygdom og han befinder sig pt. i hundepension i Helsinge. Han træffes kun efter aftale med mig.