Udstilling af Gravhunde

Udstilling af gravhunde arrangeres af såvel DGK som DKK og er en aktivitet, som hele familien kan deltage i. Alle gravhunde stambogsført i DKK eller i en anden af FCI godkendt kennel klub, kan deltage. Hundene opdeles i klasser efter alder og køn:

  • Babyklasse (3 til 6 måneder)
  • Hvalpeklasse (fra 6 til 9 måneder)
  • Juniorklasse (fra 9 til 18 måneder)
  • Mellemklasse (fra 15 til 24 måneder)
  • Åben klasse (fra 15 måneder og opefter)
  • Brugshundeklasse (fra 15 måneder og opefter)
  • Championklasse (fra 15 måneder og opefter)
  • Veteranklasse (fra 8 år og opefter)

Det er hundens alder på udstillingsdagen (og krav for deltagelse i brugshunde- og champion klasserne), der er afgørende for, hvilken klasse hunden kan deltage i.

Rækkefølgen er som ovenfor, dog bedømmes alle babyer og hvalpe først, dernæst alle hanner, efterfulgt af alle tæverne.

Udstilling

Ud over en kvalitetsbedømmelse i de enkelte klasser, hvor hundene præmieres med Excellent, Very Good, Good, Sufficient, 0 (diskvalificeret)  eller KIP (kan ikke præmieres), går de hunde, der har fået Excellent og Very Good, videre til konkurrenceklasse i de respektive klasser, hvor nr. 1 til 4 vinder placeres.
Såfremt 4 eller flere hunde får Excellent, går kun disse videre i konkurrenceklasserne.
I konkurrenceklassen kan dommeren tildele CK (Championkvalitet) til de hunde hvis kvalitet dommeren finder er høj nok.  CK kan KUN gives til hunde med Excellent, men kan også gives til Excellent hunde udover de 4 placerede hunde. Alle hunde som tildeles CK, deltager i “Bedst i køn” konkurrence klassen.

Dommercertifikat (CAC), uddeles i “Bedst i køn” klassen.

I ”Bedst i køn” klassen, placerer dommeren de 4 bedste hunde, og tildeler Certifikat til den bedst placerede hund som opfylder gældende brugsprøvekrav, og som ikke i forvejen er dansk eksteriørchampion, er fuldcertet, eller har opnået det sidste certifikat efter anmeldelsesfristens udløb.

Certifikatet uddeles uanset i hvilken klasse hunden er tilmeldt. Certifikatet kan også tildeles hunde udover de 4 placerede. Der uddeles reservecertifikat, som tildeles den hund som placeres efter certifikatvinderen, stadig skal brugsprøvekravene være opfyldt. Reservecertifikatet tæller kun hvis certifikatvinder hunden diskvalificeres.

På DKK’s Internationale udstillinger er der konkurrence om tildeling af CACIB og Reserve CACIB. Denne konkurrence afgøres også i bedste han og i bedste tæve klasse.  KUN hunde fra Champion, Mellem, Åben og Brugsklasserne , konkurrerer om CACIB og reserve CACIB. Hunde fra Junior og Veteran klassen, kan ikke deltage i konkurrencen om CACIB.

Herefter mødes bedste han og bedste tæve i konkurrencen om at blive “Bedst i Racen” (BIR / BIM)

 

Præmier

 

På Gravhundeklubbens udstillinger afsluttes dagen med forskellige konkurrencer, såsom “Bedste Baby”, “Bedste Hvalp”, “Bedste Junior”, “Bedste Champion”, “Bedste avls- og opdrætsklasse” og den store finale “BIS” (Best in Show).

I “BIS” konkurrencen mødes alle de hunde, der på dagen er blevet “BIR”, og det er altid en fornøjelse at se sådan en samling flotte gravhunde. På Gravhundeklubbens udstillinger vil der som regel også blive afholdt “Barn og Hund”, så de yngre medlemmer af familien også får prøvet, hvad det vil sige at udstille en gravhund. En del nuværende udstilleres interesse for udstilling er blevet grundlagt gennem disse konkurrencer.

På DKK’s udstillinger mødes alle BIR-hundene mødes i en gruppekonkurrence, hvor de 4 bedste gravhunde placeres. Den hund der bliver “BIG 1″ (Bedst i Gruppen) går videre til “BIS”.

 

Udstilling

 

Er du interesseret i yderligere oplysninger om udstilling af gravhunde, kan du kontakte
Sekretariatet eller Udstillingsudvalget. Læs mere om DKK udstillinger.

 

Comments are closed.